Liikenneministerin pesti vapautuu keväällä

Liikenneministerin jakkara vapautuu keväällä. Siispä – kun olen mukana eduskuntavaaleissa niin asetanpa tähtäimeni oikeaan suuntaan. – liikenneministeriksi.

Se tietysti edellyttää superjytkyä, todella huikeaa vaalimenestystä KD-rivistölle, useita lisäpaikkoja eduskuntaan ja paljon muuta, mutta politiikassa kaikki on mahdollista.

Miksi liikenneministeriksi? No en ainakaan sen takia, että saisin istua virka-auton takapenkillä, ajaisin mieluummin itse. Mutta yli 20 vuoden ammatillinen kokemus auto- ja liikenneasioista verotus mukaan lukien antaisi eväitä tuohon tehtävään.

On eduskunnassa myös sopivia valiokuntia, joissa liikenneasioiden tuntemisesta on hyötyä. Näen, että nyt krisitillisdemokraateilla on tälle alueelle oma asiantuntijansa.

Ylipäätään näen liikenteen, liikenneturvallisuuden ja autoilun alueilla paljon tehtävää, paljon työtä ja paljon parannettavaa.

Liikenne työllistää noin 7 prosenttia työssäkäyvistä. Ihmiset liikkuvat, tavara liikkuu ja tieto liikkuu.

Jokainen säästynyt ihmishenki tai loukkaantunut vapauttaa resursseja terveydenhuollossa. Mutta liikenneturvallisuutta pitää osata ajatella kokonaisuutena, jota ei ratkaista vain nopeusvalvontaa lisäämällä.

Autoala työllistää kymmeniä tuhansia ihmisiä Suomessa. Autoilun verotuksella ohjataan käytännössä myös autokauppaa, mutta myös päästöjen kehitystä ja liikenteen turvalllisuutta. Verotuksen täytyy olla uskottavaa ja perusteltua.

Siispä vähintäänkin suunta kohti liikenneministeriötä.

Tietoa kirjoittajasta

Pentti J. Rönkkö

Toimittaja (autot Iltalehti) Kaupunginvaltuutettu (kd), KD-Kerava puheenjohtaja, Uudenmaan KD-piirin puheenjohtaja, Suomen kristillisdemokraattinen puolue puoluehallituksen jäsen. Perhe: neljä aikuista lasta, vaimo Satu ja koira Camu. Asuinpaikka: Kerava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s