Vaalitoreilla kuhisee

Vaalikuhina käy kuumana toreilla ja turuilla juuri nyt maaliskuun lopulla.

Itsekin olen jaellut esitteitä sormet sinisinä vesisateessa. Hauskaa se on ollut kylmyydestä huolimatta. On ollut mukavaa kohdata ihmisiä keskellä arkista torielämää.

Hyviä kysymyksiä ihmisillä riittää.

Minulla kun on tuo autoilu ja liikenne yhtenä teemana, niin siitä olen saanut jutella.

Nummelassa keskustelin pitkään yhden työssä käyvän pariskunnan kanssa siitä, kuinka tarpeellinen auto on Helsingin ulkopuolella. Sitä ei pääkaupungissa aina ymmärretä. Auto on välttämätön ja sen takia auton verotus pitäisi pitää kohtuullisena.

Pariskuntaa sieppasivat auton kokonaisverot: käyttömaksut, polttoaineverot ja myös hankintahinta, koska auton ostaminenkin on kallista.

Paikalle saapunut eläkeläismies liputti auton hankintaveron alennuksen puolesta. Kun kilometrejä kertyy niukasti, niin korkeammat käyttömaksut eivät niin haittaisi, kun vain voisi vaihtaa auton uudempaan halvemmalla.

Aiemmin Järvenpäässä keskustelimme pitkään keikkahommia tekevän rakennusmiehen auton verotuksesta ja yrittämisen ongelmista.

Varsin mukavaa väkeä on matkan varrella tullut vastaan. Tarinoita suorastaan – Porvoossa vanha mies kertoilu huimia kertomuksia takavuosien kokemuksistaan Saab-merkkisillä autoilla.

Eiväthän nuo kaikki tietenkään minua äänestä, mutta olen kiitollinen näistä keskusteluhetkistä.

Kristillisiä arvojakin suomalaiset tuntuvat yleensä pitävän arvossa. Ei tullut kadulla vastaan yhtään, joka olisi hyökännyt kristillisyyttä tai vaaliteemassani olevaa miehen ja naisen välistä avioliittoa vastaan.

Tietoa kirjoittajasta

Pentti J. Rönkkö

Toimittaja (autot Iltalehti) Kaupunginvaltuutettu (kd), KD-Kerava puheenjohtaja, Uudenmaan KD-piirin puheenjohtaja, Suomen kristillisdemokraattinen puolue puoluehallituksen jäsen. Perhe: neljä aikuista lasta, vaimo Satu ja koira Camu. Asuinpaikka: Kerava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s