Mitä mieltä Päivi Räsäsestä? (4/2021)

Valtakunnan syyttäjä on päättänyt nostaa Päivi Räsästä vastaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan.

Syytekirjelma julkistettiin 29.4 ja täytyy sanoa, että onpahan uskomattoman asenteellinen ja – uskokaa tai älkää – faktatiedoiltaan täysin metsässä. Siinä syytetään Räsästä sanomisista, joita tämä todellakaan ei ole sanonut. Ja tämän voisi helposti osoittaa katsomalla ohjelmatallenteet ohjelmista, joissa Räsänen on puhunut.

Syyttäjä esimerkiksi väittää Räsäsen halventaneen homoseksuaaleja  Maria Veitolan Yökylässä -ohjelmassa sanomalla, että homoseksuaalisuus on seksuaalinen vinoutuma.

Räsäsen itsensä mukaan hän sanoi ohjelmassa näin: ”Ajattelen, et seksuaalisuudenkin alueella me olemme monella tavalla vinoutuneita, ja tähän lasken myös itseni mukaan.”

Maria Veitola -ohjelman taltiointi on varmasti saatavana. Miten syyttäjä voi väittää tällaista, joka olisi helposti tarkistettavissa ohjelman tallenteesta.

Onko siis  ymmärrettävä, että syyttäjä ei ole vaivautunut itse ollenkaan katsomaan tai kuuntelemaan tallenteista, mitä Räsänen oikeasti on puhunut. Kysymyshän on silloin oikeusmurhasta ja valtakunnan syyttäjän toimien laillisuus on syytä tutkia.

Yle Puhe -radiokanavan ohjelman perusteella syyttäjä väittää, että ”Räsäsen näkemyksen mukaan homoseksuaalit eivät myöskään ole Jumalan luotuja kuten heteroseksuaalit”.

Ohjelmassa Räsänen kuitenkin sanoo kertomansa  mukaan, että ”Jumala ei alun perin luonut ihmistä homoseksuaaliksi. Hän loi heteroseksuaaliksi. Hän loi miehen ja naisen ja tarkoitti avioliiton näiden kahden välille.”

Puhutaan siis han eri asioista ja syyttäjä oikoo mutkat suoriksi.  Kumpi valehtelee?

Syytettynä oleva Päivi Räsänen tuskin lankeaisi valehtelemaan asiasta, jonka voi helposti tarkistaa jälkikäteen.

Syyttäjän mukaan Räsäsen lausumat ovat ovat homoseksuaaleja halventavia ja syrjiviä. Lausumat loukkaavat homoseksuaalien yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa, joten ne ylittävät sanan- ja uskonnanvapauden rajat.

Valtakunnansyyttäjä katsoo, että Räsäsen lausumat ovat omiaan aiheuttamaan suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa homoseksuaaleja kohtaan.

Syyttäjän syytteen kärjessä on väite, jonka mukana Räsänen on sanonut, että homoseksuaalisuus on häpeä ja synti. Tässäkin syyttäjä oikaisee reippaasti.

Räsäsen someteksti kuului: ”Miten kirkon oppiperusta, Raamattu, sopii yhteen aatteen kanssa, jossa häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?”

Räsäsen kohteena on siis aate ja ihmiset teot, eivät ominaisuudet. Mutta ylipäätään, tuntuu siltä, että Räsänen nyt vain halutaan saada syytetyn penkille, hinnalla millä hyvänsä.

Tietoa kirjoittajasta

Pentti J. Rönkkö

Toimittaja (autot Iltalehti) Kaupunginvaltuutettu (kd), KD-Kerava puheenjohtaja, Uudenmaan KD-piirin puheenjohtaja, Suomen kristillisdemokraattinen puolue puoluehallituksen jäsen. Perhe: neljä aikuista lasta, vaimo Satu ja koira Camu. Asuinpaikka: Kerava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s